Inruilwaarde van auto

Je hebt jarenlang heerlijk rondgereden in je oude trouwe auto, en nu is het tijd voor een nieuwe. Of je hebt simpelweg geld nodig, en helaas is je auto het eerste offer dat je brengt voor je portemonnee. Je wil je auto verkopen, en daar wil je natuurlijk een zo mooi mogelijk prijskaartje aan hangen. Maar hoe kun je de inruilwaarde auto berekenen? Hoe weet je precies hoeveel je auto nog waard is?

Kentekencheck

Als je auto op jouw naam geregistreerd staat, kan je een kentekencheck doen. Op veel websites kan je gratis een kentekencheck uitvoeren. Alle gegevens rondom je persoonlijke gegevens en je gegevens over je voertuigen komen hieruit naar voren. Op veel websites kan je uit een kentekencheck heel makkelijk je dagwaarde achterhalen. Dit is de prijs die je dan gemakkelijk aan je auto kan hangen. De berekening houdt rekening met de nieuwprijs van het voertuig, de schade die geregistreerd is, de accessoires van de auto, en de kilometerstand.

Vergelijken

Wat je ook kan doen om de inruilwaarde van je auto te achterhalen, is om andere vergelijkbare tweedehands aangeboden auto’s te vergelijken met die van jou. Hieruit kan je een prijs concluderen die bij jouw auto past. Ook kan je een inruilcalculator handhaven, waarbij je zelf alle gegevens invult zoals de kilometerteller en de accessoires. Zo weet je zeker dat de berekende prijs rekening houdt met álle specificaties van jouw auto.

Autowaarde bepaald

Wanneer je de autowaarde hebt achterhaald, kan je jouw voertuig gaan verkopen. Soms kan de daadwerkelijke koopprijs afwijken van de prijs die jij hebt berekend. Daarom wordt aangeraden om altijd in gesprek te gaan met de partij die de auto inkoopt. De ene partij vindt bepaalde schade erger dan de andere. Achterhaal eerst zelf de autowaarde, en ga daarna het gesprek aan. Zo krijg je de beste deal voor jouw voertuig.

De inruilwaarde van je auto berekenen

You May Also Like