Auto theorie oefenen? Lees alle do’s en don’ts

Binnenkort mag je theorie-examen doen en je bent al druk bezig met alle voorbereidingen. Tenminste, dat hopen we. Vergis je niet, want het theorie-examen voor het rijbewijs is niet makkelijk. Nu willen we je ook niet bang maken, want met de juiste voorbereidingen en door auto theorie oefenen kun je straks met vlag en wimpel voor je examen slagen. En dat is toch een belangrijke stap in de goede richting naar het felbegeerde roze pasje waarmee je kunt aantonen dat je een auto kunt besturen en kunt deelnemen aan het verkeer. In onze blogs lees je alles over de do’s en don’ts tijdens je voorbereidingen. 

Do’s voor auto theorie oefenen

Je kunt jezelf op een aantal manieren voorbereiden op het theorie-examen voor het rijbewijs. De belangrijkste tip die we je kunnen geven is om op tijd te beginnen met je auto theorie oefenen. Begin ongeveer 4 tot 5 weken voor aanvang van het examen met leren en gebruik zowel actuele boeken als online trainingen en cursussen. Leer ook in korte sessies van een uur tot maximaal twee uur en maak tussentijds proefexamens om te beoordelen hoe het met je kennis over de verkeersregels is gesteld. Op die manier krijg je ook veel meer grip over hoeveel tijd je nog moet investeren in het leren van de theorie en je weet zeker dat je met een goed gevoel en vooral goed voorbereid onderweg gaat naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). 

Don’ts voor auto theorie oefenen

Er zijn ook een aantal dingen die je juist niet moet doen als je jezelf gaat voorbereiden op het theorie-examen. De belangrijkste tip die we je kunnen geven hierin is om niet een dag of twee dagen voor het examen auto theorie oefenen. Dan heb je simpelweg te weinig tijd om alle stof tot je te nemen en de kans is ook groot dat niet alles blijft hangen. De kans op een negatieve score is dan zeer groot. Een andere tip is dat je geen oud lesmateriaal moet gebruiken. Familie, vrienden en collega’s bieden waarschijnlijk aan om hun boeken te lenen als je hun over je aanstaande examen vertelt, maar de kans is groot dat de situaties en verkeersregels die in het verouderde boek worden uitgelegd zijn veranderd. En de laatste tip is om niet alleen boeken te gebruiken. Gebruik ook online trainingen en cursussen en maak ook proefexamens om jezelf goed voor te bereiden.

Waarom zijn online trainingen en proefexamens zo belangrijk?

We zoomen nu iets dieper in waarom online trainingen, cursussen en proefexamens zo belangrijk zijn. Het grote voordeel is dat je met behulp van spraak tekst, afbeeldingen en video’s wegwijs wordt gemaakt in de wereld van verkeersregels en de stof blijft dus ook veel beter hangen. Online leren is interactief, fris en dus ook leuker. Proefexamen voor auto theorie oefenen zijn belangrijk, omdat je dan je kennis kunt testen en je komt ook meer te weten over wat je straks te wachten staat als je het CBR gaat bezoeken.

Wil je ook nog voor een ander voertuig gaan? Dan kan oefenen theorie examen motor iets zijn.