Wat is het nut van noppenfolie?

Bubbeltjesplastic of noppenfolie kent heel veel handige toepassingen. Van opvulmateriaal tot isolatiemateriaal. Je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken en het komt altijd van pas. Veel kinderen vinden de folie leuk om mee te spelen en de bubbeltjes stuk te drukken. En niet alleen kinderen, ook volwassenen leven zich er vaak en graag op uit. De folie is te krijgen in verschillende diktes en verschillende formaten. In dit artikel vertellen we je alles over het nut van noppenfolie en hoe en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Biedt hoge bescherming

Noppenfolie biedt een hele hoge bescherming en dat maakt dat het vaak gebruikt wordt voor breekbare producten. Als je producten in een verzendzak wilt versturen dan kun je met de folie alle producten stevig omwikkelen zodat ze tijdens de zending niet breken. Het beschermt tegen schokken van buitenaf. Daar zorgen de individuele luchtkamers voor die in het plastic zitten. Je kunt ze zien als schokdempers. Verder weegt het weinig waardoor je je over extra verzendkosten geen zorgen hoeft te maken. De bubbels vouwen zich makkelijk om producten heen en kunnen met plakband vastgezet worden.

Noppenfolie als opvulling

Je kunt noppenfolie ook heel goed gebruiken als opvulling. Dat kan in dozen en verzendzakken. Vaak gebruiken bedrijven de folie als ze pallets verzenden met producten in dozen. Dat zorgt ervoor dat de verpakkingen niet stuk kunnen gaan als ze vervoerd worden op een pallet. Zo voorkom je dat producten gaan schuiven. Ook als je gaat verhuizen is het handig om spullen die je dierbaar zijn ermee in te pakken. En als je breekbare kerstballen hebt dan is dit het ideale materiaal om te zorgen dat je ballen niet breken en dat je jaren plezier hebt van de kerstversiering.

Handig om producten in te verpakken

Niet alleen als bescherming en opvulling is noppenfolie erg handig. Je kunt producten in alle formaten verpakken in het materiaal. Je houdt zo vocht en stof buiten en zorgt dat het product veilig is. Door de dikte van materiaal zal het niet snel scheuren en heeft het de juiste perforatieafstand. Duurzaamheid is nog een voordeel van het bubbeltjesplastic. Het is eenvoudig te recyclen omdat het gewoon met het plastic kan worden opgehaald. Zo kun je het met een gerust hart gebruiken zonder het milieu te schaden.

Noppenfolie als isolatiemateriaal

De noppenfolie is waterdicht en houdt vocht buiten de deur. Verder is het ideaal als isolatiemateriaal. Door de verschillende luchtkamers krijg je een geweldige isolatiewaarde. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een kas te isoleren zodat je plantjes voldoende warmte krijgen om te groeien. Je kunt ook bloempotten die buiten staan omwikkelen met het plastic om ze te beschermen tegen vrieskou in de winter. Zo kunnen ze ook in de winter gewoon buiten staan. Verder kun er je dak of kruipruimte mee isoleren. Hiermee kun je behoorlijk wat kosten besparen. Het materiaal wordt ook regelmatig gebruikt om zwembaden mee af te dekken. Dat zorgt ervoor dat het water minder snel verdampt en dat het zwembad langer warm blijft.